Huisstijl voor Internationale Kinderontvoeringsadvocaten

Logo, banner en flyer

Huisstijl ontwerp voor de vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten

In opdracht van de vereniging van internationale Kinderontvoeringsadvocaten ontwierp Toppr een logo en huisstijl. De  vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten is een groep advocaten verdeeld over Nederland die zich gespecialiseerd heeft in internationale kinderontvoeringszaken.

Het logo mocht niet te zwaar en te emotioneel zijn, liefst een tikje kinderlijk zelfs.

Kinderontvoeringszaken zijn niet leuk. Het gaat gepaard met veel emotie en verdriet. De vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten is specialist op dit gebied. Het logo moest vooral verduidelijken waar het over gaat en dat men voor internationale kinderontvoeringszaken bij deze groep advocaten aan het juiste adres is. Vanzelfsprekend werkt deze groep ook buiten de grenzen van Nederland. Daarom is drukwerk vaak tweetalig opgemaakt.

Opbouw van het logo

Als je aan een advocaat denkt, dan denk je aan een toga. Geef die toga een speels accent en zo ontstaat er een logo dat herkenbaar is voor waar het over gaat; advocatuur en kinderen. Het is niet meer en niet minder. Op het drukwerk dat wij ontwikkelden voor deze vereniging, komt het logo nog beter tot z’n recht doordat er gebruik wordt gemaakt van steunkleuren en beeldmateriaal.